Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Stefan Bennhage

Styrande, ändra kurs om Alingsåker!

I en av de senaste översiktsplanerna i Trollhättans kommun togs ett mycket klokt beslut: vid bostadsbyggande genomförs tätningsåtgärder, innan man bryter upp ny mark.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Byggandet blev billigare och skonsammare för miljön.

Nu, handlar det igen om att täta eller bryta upp jordbruksmark, att minska grönområdet. Det verkar som om den styrande majoritetens politiker inte har något intresse av varken naturen, miljölagarna eller människorna som bor på landsbygden.

Nu handlar det om Alingsåker-området, vid Holmsvägen, infarten mot Velanda, samt som andra etapp längs E45 söderut, till Sjuntorpsrondellen. Totalt 18 hektar jordbruksmark, vackra, nyttiga skogsdungar. Denna sträcka är den sista delen av ett vackert grönt område, en vacker inbjudan söderifrån till Trollhättans tätort.

Det finns olika industriområden i centralorten med goda möjligheter att erbjuda mindre eller större tomter, befintliga, tomma lokaler, som lätt kan anpassas till nya verksamheten! Nödvändiga infrastrukturen finns redan där, även fjärrvärme! Om det handlar om olika serviceföretag, elhandel, logistikföretag, då är detta med all säkerhet inte sammankopplade verksamheter, de måste inte vara grannar med varandra!

Vad gäller den nuvarande planen vid Alingsåker finns det ytterligare frågor. De nybyggda villakvarteren bakom Kraftvärmeverket är ännu inte färdiga! Alingsåker etapp 1 är planerad precis mitt emot! De som vill köpa en villatomt med små skogsdungar runt om, då passar det utmärkt. Men, ingen vill att ”på köpet ” på andra sidan vägen få ett industriområde.

Att politikerna struntar i Miljöbalkens 3:e kapitel, 4:e paragraf, Länsstyrelsens rekommendation är inte en förebild för kommuninvånarna. Det gör ont i själen, när jag tittar på kartan som var publicerad i TTELA 8 september.

Miljöpartiet bestod tidigare av helt andra människor än i dag. De handlade enligt riktig övertygelse och ville att ord också sätts i verket. Jag hade i samband med mitt arbete kontakter med dem, vi hade mycket värdefulla meningsutbyten. Miljöpartiet, ändra kurs nu om Alingsåker! Att en politiker ändrar sin åsikt sedan man har inskaffat mer information och hittat skonsammare lösning för miljön, samt lyssnat på folk som blir berörda; är en styrka. Detta är ett demokratiskt, rättvist handlande, som höjer förtroendet för politiker. Landsbygden ska också få rättvis behandling, inte bara tryckas åt sidan för centralortens intresse. Alla betalar lika mycket skatt!

Styrande, ändra kurs, nu handlar det om att rädda 18 hektar jordbruksmark. Så att barnen i det ännu inte färdigbyggda villaområdet från den vackra lekplatsen kunde se inte bara vackra träd, men också betande djur.

Maria Gerd