Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Styret argumenterade mot ha mensskydd tillgängligt

Tack vare vårt yrkande för bordläggning av ärendet vid fullmäktige i januari, togs nu alltså ärendet upp igen, där styret helt plötsligt ändrat åsikt, menar debattörer.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Under söndagen kunde man på TTELAs webbplats läsa att "politikerna är överens" efter onsdagens kommunfullmäktige i Lilla Edet. Faktum är dock att de styrande bestående av C, S och M - alla med kvinnor som främsta företrädare - egentligen ville slå ned den ena att-satsen i motionen om menssäkra toaletter.

Genom alla instanser samt på fullmäktige senast i januari argumenterade styret för att vi inte ska ha mensskydd tillgängligt på arbetsplatserna för kommunens anställda.

Sverigedemokraterna anade dock att en politisk vilde snart skulle uppstå genom ett avhopp från Moderaterna, vilket är förståeligt då Moderaterna allierat sig med Socialdemokraterna. Tack vare vårt yrkande för bordläggning av ärendet vid fullmäktige i januari, togs nu alltså ärendet upp igen, där styret helt plötsligt ändrat åsikt.

Deras nya åsikt beror alltså inte på att styret helt plötsligt håller med om motionens intention om att ha mensskydd tillgängligt för kommunens anställda, utan snarare på att styret efter avhoppet i Moderaterna anade att avhopparen skulle alliera sig med oppositionen samt Vänsterpartiet i frågan, och därmed skulle styret förlorat omröstningen i kommunfullmäktige.

Styret röstade alltså strategiskt för att de visste att de ändå skulle förlora. Och hur hade det sett ut?

Man kan konstatera att vi i Sverigedemokraterna lyckas påverka politiken på riktigt, trots att det oheliga minoritetsstyret gör allt de kan för att förhindra detta.

Frej Dristig (SD),

vice ordförande kommunstyrelsen

Niclas Ahlberg (SD),

vice ordförande bildningsnämnden

Andreas Freiholtz (SD),

vice ordförande samhällsnämnden

Johan Sösaeter Johansson (SD),

ordförande Sverigedemokraterna Lilla Edet

Lorentz Lindell (SD),

vice ordförande socialnämnden

LÄS OCKSÅ: Klart med gratis mensskydd på skolor och arbetsplatser

LÄS OCKSÅ: Motion om gratis mensskydd på skolor och jobb bordlades

LÄS OCKSÅ: Här kan det bli gratis mensskydd på skoltoaletter