Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Svensk sjukvård när den är som bäst

Akuten på våra sjukhus får ofta mycket negativ kritik. Men här kan vi ge exempel på ett fantastiskt välskött fall. Hustrun i familjen, 75 år, fick vid tretiden på eftermiddagen starka smärtor i bröstet, vilka sedan spred sig bakåt och ut i armarna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hon började även kallsvettas och hade viss svårighet att andas. Vi ringde då 112 och fick prata med en sjuksköterska som lugnt och vänligt ställde professionella konkreta frågor. Hon skickade ambulans som kom efter cirka fem minuter med biträde och sköterska som lugnt och skickligt tog EKG och några andra prov.

På Näls akutmottagning togs hon emot av vänlig personal och blev nästan direkt placerad i ett eget rum där hon snart blev undersökt. Provtagning påbörjades och i väntan på svaren serverades hon lite mat och dryck. Hon fick också några tidningar med korsord. Några prov måste tas om så väntan blev lite längre plus att man även ville röntga lungor och kroppspulsådern.

All personal gjorde sitt yttersta för att fullfölja uppdraget på bästa sätt. Den nya fräscha miljön på akuten måste också vara ett plus för både patienter och personal. När vi till slut vid 23,30-tiden var klara för hemgång var det med stor tacksamhet mot personalen, men även glädje och trygghet att vår sjukvård i Sverige kan vara så här perfekt. Ett stort tack till alla.

Tacksam patient och anhörig