Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JOACHIM NYWALL
Bild: JOACHIM NYWALL

Svenska kyrkan kunde lika gärna valt att inte delta

Replik
Svar på replik av ”Hyckleriet Svenska kyrkan”, 27 juni.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hyckleriet har inga gränser! I repliken från Elisabet Öman så är det genomgående floskler som rabblas upp. Visst är det så att ett samhälle eller ett kristet samfund kan utmanas och det är då man ska visa sin ståndpunkt och inte ge efter. För de aktiviteter som Svenska kyrkan valt att delta i har inget stöd i Bibeln, tvärtom!

En annan floskel i svaret är att Svenska kyrkan genom sitt deltagande skulle visa respekt för alla människor, det nuförtiden vanliga uttrycket ”allas lika värde”. Ser man till vad kristendomen lär ut så är detta ett av grundelementen, men det innebär inte att kyrkan ska anpassa sig efter alla slags grupper och stödja deras intressen eftersom det kan visa sig gå emot den egna grundinställningen. I stället kunde Svenska kyrkan lika gärna valt att inte delta i Pride utan att för den skull nedvärdera någons människorespekt.

Kom ihåg utställningen Ecce Homo av Elisabet Ohlson Wallin, en förnedrande beskrivning av Jesus och hans lärljungar. Inte kom det någon större kritik eller protest från kyrkan, istället visades den upp i kyrkolokaler, till och med i Uppsala domkyrka!

Så, nog har hyckleriet och fegheten i mångt och mycket tagit över den Svenska kyrkan och det är mycket synd, för det innebär att många medlemmar förleds bort från det egentliga kristna budskapet.

En kyrka är som ett samhälles själ, moral och samvete, men beklagligt nog syns det inte mycket av det i repliken från Elisabet Öman.

Kristen