Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ni borde veta att Sverige redan har den absolut lägsta tillväxten av samtliga Europas länder 2018 enligt en uppdaterad prognos i oktober 2018 från internationella valutafonden IMF, skriver skribenten i sin insändare.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Ni borde veta att Sverige redan har den absolut lägsta tillväxten av samtliga Europas länder 2018 enligt en uppdaterad prognos i oktober 2018 från internationella valutafonden IMF, skriver skribenten i sin insändare. Bild: Fredrik Sandberg/TT

"Sverige har redan den absolut lägsta tillväxten"

Replik
Svar till Sverige har problem som inte kan vänta, 10 januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Citat ”Nu bedömer EU kommissionen att Sverige kommer att tillhöra de länder som under kommande år har lägst tillväxt per capita”

Ni borde veta att Sverige redan har den absolut lägsta tillväxten av samtliga Europas länder 2018 enligt en uppdaterad prognos i oktober 2018 från internationella valutafonden IMF.

Bottenplatsen om endast 0,7% i tillväxt delas med Storbritannien. Om det stämmer som ni skriver att arbetslösheten är fem gånger högre för personer födda utanför Europa, än de som är födda i Sverige är ju politikernas främsta uppgift att se till att integrationen fungerar väsentligt bättre så att fler snarast kommer i arbete. Tillväxten är avgörande för utrymmet för löneutveckling, konsumtion från hushållen, för kommuners ekonomi och inte minst för pensioner. Om Sverige fortsätter ha lågtillväxt i BNP per capita kommer vi att få fler som tvingas leva sin ålderdom med mycket låga pensioner.

Pensionär