Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Johan Nilsson/TT

Sverige vakna!

Jag jobbar på Näl och vi har redan nu ett antal personal som är sjuka och man vet inte vad det är eftersom ingen testar.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det var sagt att just personal ska testas för coronavirus för att inte överföra sjukdomen vidare, men så är det inte. Känner till en som kom från Italien och hade symptom, men blev inte testad. Hen ringde 1177 och de sa att det behövs inte testa och efter att symptomen försvunnit är det bara att gå till jobbet!

Medan alla länder i hela världen råder att stanna hemma längre, eftersom viruset smittar trots att symptomen är borta. WHO uppmanar Sverige att spåra, och följa virusets utveckling. Men Sverige som enda land gör inte det och det kommer ha stora konsekvenser för samhället. Just nu är jag så arg på landet som vid sån kritisk situation visar sig helt oansvarigt.

Mycket fattigare länder testar för viruset varje dag. Men här, ni politiker tänker bara på pengar inte på folkhälsan. Vi kommer gå runt och smitta de svagaste utan att veta om det och tro att det är vanlig förkylning. Kina som har mest erfarenhet om sjukdomen kritiserar Sverige hårt medan ni politiker inte lyssnar. Det är bevisat att även om man är symptomfri kan man fortfarande bära på viruset och smitta vidare. Bravo svenska politiker! Och lycka till med era egna, dumma beslut.

Besviken medborgare