Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Sverigedemokraterna och landsbygden

Landsbygdspolitiken i Trollhättan är och har länge varit under all kritik i Trollhättans kommun.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi ska inte och kan inte fortsätta som vi gör idag: Att prioritera innerstaden och utanförskapsområden och totalt glömma bort landsbygden är inte aktuellt för Sverigedemokraterna. Vi måste se möjligheterna och potentialen bortom stadskärnan och göra förbättringar, inte försämringar.

För oss handlar landsbygdspolitiken i första hand om människorna som bor där, deras försörjning, tillgång till samhällsservice och framtidstro. En levande landsbygd kräver att alla nödvändigheter finns tillgängliga. Invånarna på landsbygden betalar lika mycket i skatt som alla andra i Trollhättan och har således lika stor rätt att få den service dom behöver.

Alla ska kunna leva ett bra och fungerande liv, var man än väljer att bosätta sig, i alla skeden i livet.

En långsiktig utveckling för landsbygden behövs upprättas och möjlighet till valfrihet var man vill bo och känna sig trygg, ska även finnas när man blir äldre. Vi Sverigedemokrater tycker att vi måste prioritera om och satsa även på landsbygden. Vi kallar detta ”landsbygdsskuld”, och något måste göras.

Vi måste fortsättningsvis betala av på ”landsbygdsskulden” och tänka tvärt om. Vi vill se utvecklingar av landsbygden, inte avvecklingar! Landsbygden först!

När det gäller bostäder, skolor, äldrevård, service med mera så är landsbygden eftersatt, och det som är det värsta är att det är en medveten strategi från dom styrande och det har Sverigedemokraterna motsatt sig över väldig lång tid och kommer fortsättningsvis att göra hela vägen in i mål.

Tack för ordet. Landsbygden först!

Lasse Henriksen

Mari Bergh

Erland Larsson