Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Ta ingen sån skit!

Replik
Svar på ”Stekta sparven” Kronan, 9 november.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Företrädare för Nordic International School vill ta över driften av Kronan och snabbare än blixten är privatiseringens egen Blixt Gordon där, Anders Castberger.

I alla väder rycker denne privatiseringsivrare ut med sin standardlösning på alla problem, privatisera. Castberger sopar med sin kvast (artikel) ut alla lärare på Kronan. Dessutom sveper han i samma kvasttag ut både ordförande samt förste vice ordförande i utbildningsnämnden.

Ingen duger. Menar Castberger att lärarna på Kronan inte har gett eleverna den undervisning som de har rätt till, att det inte är ordning och reda på skolan och att Kronan inte kan organisera modersmåls­undervisning? Att det bara är en ”privat” skola som kan fixa det?

Hade jag varit lärare på Kronan så hade jag gått i taket av ilska när jag läst Castbergers artikel. Så dålig respekt för duktiga och kompetenta människor som sliter och jobbar för att ge varje elev möjlighet till en bra skolgång. Tycker inte Castberger att Kronans personal är kompetenta? Eller är felet att de har låtit sig bli anställda av kommunen istället för av ett vinstdrivande företag. I sin mission för att bana väg för privata företag inom vård, skola och omsorg så är Castberger skoningslös.

Har Castberger ens läst skolutredningen? Förstår han vad anledningen är till varför utbildningsnämnden har fattat beslutet som berör bland annat Kronan?

I valfrihetens namn är det i dag tillåtet för privata företag att tjäna pengar på att barn och ungdomar har rätt till utbildning. Jag tycker att det är ett orättfärdigt och orättvist system. Möjligheten att driva skolor i kommersiellt syfte, som är tillåtet i Sverige är unikt i världen. Unikt på ett dåligt sätt.

Alla har sina käpphästar, men att vara så skoningslös och orättvis som Castberger är i sin artikel gör mig förbannad framför allt å personalen på Kronans vägnar. Ta ingen sån skit!

Maud Bengtsson (S)

Trollhättan