Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Susanne Engdahl-Jensen

Ta inte allt ifrån landsbygden!

Trollhättans kommun, enligt politikernas agerande, består endast av centralorten! Där gör man allt, oavsett vad det ska kosta. Landsbygden sugs ut på skattepengar, men de får inte tillbaka något!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Rent av, de som bor utanför centralorten har blivit kommunens hackkycklingar/slagpåsar!

Först drabbas alltid de äldre - som nu igen, Landbogården, självfallet de som är på landsbygden.

Jag själv, som VVS-konstruktör var med, när vi på 80-talet projekterade Landbogården. Vi gjorde allt enligt gällande regler och bestämmelser med omtanke och kärlek, för att allt skulle fungera väl. Det blev en småskalig miljö, som liknar hemmiljön. Varför säger politikern Lena Hult (S) nu: ”…att vi inte kan ge en god vård och omsorg i de lokaler som finns idag. Problemet är att det inte går att renovera eller bygga till på ett bra sätt.” Varför? Troligen saknas viljan! Att fösa ihop – det är de styrandes metod! Vad det kan kosta i människoliv, det är inte så noga!

Vi har fått 80-öres skattehöjning, men det har redan ätits upp av Drottningtorget, lådorna på cykelbanan i allén, eller trapporna utanför Odenhuset.

Vi, som bor på landet kommer inte ens i andra, utan i tredje hand. Detta har lärt oss att vara sparsamma och tåliga. Men det finns gränser! Att leva hela tiden i skräck, att vad blir det nästa som blir sämre, vad ska dras in nästa gång, är omänskligt. Det är inte rättvist. Kom ut politiker och titta runt i de fem satelliterna runt centralorten. De som bor där, vill leva och behandlas lika med dem som bor i centralorten. Vi har inte buss varje kvart, vi har inte affärer runt hörnet, men vi värnar om det som vi har kvar. Ta inte allt ifrån landsbygden!

Aldrig har någon frågat oss, som bor på landsbygden, var vi önskar bo, när vi inte längre klarar oss hemma i våra hem! Knappast skulle vårt svar bli att vi önskar bo i ett åttavåningshus i centralorten och trängas med femtiotal andra i matsalen.

Märk väl, att sådana här beslut alltid tas mellan två val, men nämns aldrig under någon valkampanj! Fegt!

Besviken landsbygdsbo