Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: NTB
Bild: NTB

Ta kön till barnomsorgen på allvar

I den investeringsbudget för 2019 som kommunstyrelsen i Melleruds kommun föreslog i höstas fanns fem miljoner avsatta för akuta åtgärder för att minska förskolekön. 90 procent av detta togs bort av den nya majoriteten när budgeten fastställdes i januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Då sades det att det fanns en lösning för våren. Dess­utom lovade Daniel Jensen (KD) att om det behövdes skulle man ”skaka fram pengarna”.

Med facit i hand kan vi konstatera att den före­slagna lösningen inte blev av och att förskolekön nu är längre än någonsin. I slutet av mars var den 128 barn, varav 83 vill ha plats i centrala Mellerud. Många av dessa barn hade rätt att vara placerade senast 1 april om kommunen hade följt skollagen. Ytterligare ett antal har rätt till plats under april och maj.

Vi kan konstatera att de löften som gavs i januari inte uppfyllts. Den påstådda lösningen dröjer, finansierade besluts­underlag saknas och det har inte skakats fram pengar, något som nu drabbar ett stort antal familjer i kommunen. Vi kräver att majoriteten tar ansvar för att lösa situationen.

För Socialdemokratiska gruppen i Kultur- och Utbildningsnämnden

Marianne Sand Wallin