Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Mikael Fritzon/TT

Tack för applåderna, nu vill vi ha betalt!

Det har varit en kämpig vår och sommar för medlemmarna i Kommunal. Det är nu dags att visa vad deras viktiga insatser för att hantera och stoppa smittspridningen av coronaviruset betyder i konkret handling.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I höstens avtalsrörelse finns alla möjligheter att förbättra både löner och villkor för de vars hjälteinsatser både applåderas och hyllas världen över.

Medlemmarna i Kommunal utför samhälls- och livsviktiga jobb men värdet för deras insatser syns inte i deras löner och villkor. Lönerna är låga, arbetsmiljön är tuff och arbetstiderna är allt annat än attraktiva. Kommunal har länge signalerat om bristerna och att medlemmarna har fått nog. Många har, redan innan coronaviruset drabbade oss, börjat fundera på andra yrkesval.

Ändå så ställer dessa välfärdshjältar upp när vi som bäst behöver det. De är professionella och vill ta ansvar och göra det de är utbildade för. Att vårda och rädda liv. Tacksamt lägger vi alla vår hälsa och våra liv i deras händer och de har verkligen ställt upp för oss i sommar. Dom har tvingats jobba över. Dom har ställt in och flyttat sina semestrar. Dom har kämpat och slitit med varm och påfrestande skyddsutrustning.

Men man varken kan eller vill försörja sig med applåder. Jobben kräver engagerad och kompetent vårdpersonal som kan och vill ge allt. Den kompetensen finns – men de måste få rätt förutsättningar och den lön de förtjänar för att de ska vilja stanna kvar. För ska välfärden både kunna behålla sina proffs och också attrahera nya medarbetare så måste villkoren förbättras i kommande avtalsrörelse.

Vi hör i debatten att det kommer krävas att vi löntagare ska stå tillbaka på grund av det ekonomiska läget. Men Kommunals medlemmar har stått tillbaka länge nu. Ska vi i dag, i morgon och i framtiden ha en fungerande välfärd så är det dags att gå från ord till handling. Kommunal kommer vara tydliga och hårda i sina krav i avtalsrörelsen för vi vet vad som står på spel. Vi kräver högre löner, bättre arbetsmiljö, hållbara arbetstider och att man som anställd får sin lagstadgade ledighet. Det är den enda vägen att gå.

Fredrik Rydell ordförande Kommunal Lilla Edet/Trollhättan, Theresia Andersson ordförande Kommunal Vänersborg, Jenni Strand ordförande Kommunal Vänerväst