Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sebastian Lamotte
Bild: Sebastian Lamotte

Tack Patrik Thorenius för att du belyser problemen

Min sjukdom gör att hamnar jag i psykosskov och måste till sjukvården i ilfart, menar skribenten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Psykisk ohälsa tar inte semester då sjukvården gör det”.

Patrik Thorenius, du behövs! Att psykiatrivården visar på förbättringar är inte självklart, vilket jag som patient upplever när jag blev utkastad. Min sjukdom gör att hamnar jag i psykosskov och måste till sjukvården i ilfart. Skriverierna i exempelvis TTELA kan skapa oro, men är ett måste.

Tack Patrik Thorenius, sjuksköterska avdelning 96 NU-sjukvården att du belyser problemen. Personal bör gå samman och ta upp problem med sina fackliga företrädare, då det är angeläget att personal bör må bra då måendet smittar av sig till patienterna.

Vi måste ha en debatt vilket är ett måste för utvecklingen av vården och samhället. Brinkåsen öppnade första september 2012 och psykossjuka flyttade från avdelning 67 Näl och blev vidarebefordrade till Brinkåsen. På Brinkåsen har patienterna rastgård, bibliotek, gym och kafé.

Om jag ska berätta hur jag mår i psykosskoven, så är det röster och hallucinationer, vilket gör mina anhöriga oroliga. Jag får ta taxi till psykiatriintaget och hoppas på en plats på avdelning 96 Brinkåsen, NU-sjukvården.

Psykisk ohälsa tar inte semester bara för att sjukvården gör det. Det finns ett stort behov av inneliggande psykiatrisk slutenvård året runt.

Tack Patrik Thorenius – jag håller med dig helt och hållet. Du pekar på att avdelning 96 är en optimal vårdavdelning för patienter med psykisk ohälsa tack vare stora öppna ytor och parkmiljö där patienterna fritt kan röra på sig, vilket underlättar tillfrisknande.

Ulf Jansson

LÄS OCKSÅ: "En majoritet av personalen vill säga upp sig – jag också”