Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Holmberg / TT
Bild: Henrik Holmberg / TT

Tack Ulf, Ebba, Johan och (?) Jimmy

Jag har ett bundet el-avtal på en idag attraktiv prisnivå. Samtidigt får andra med rörligt pris betala mycket mer per förbrukad kilowatt, menar skribenten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu har jag fått ett el-stöd på några tusen kronor, och det tackar jag för! För som en gammal romersk kejsare uttryckte sig ”pengar luktar inte”. Magnus Jacobsson (Kd) försökte i en insändare härom veckan beskriva vilken otroligt väl genomarbetad reform detta el-stöd är. Men allvarligt.

Jag har ett bundet el-avtal på en idag attraktiv prisnivå. Samtidigt får andra med rörligt pris betala mycket mer per förbrukad kilowatt. Antingen har de själva valt rörligt pris, eller har de tvingats till detta, då deras avtal med bundet pris löpt ut. Är det inte dessa, som borde ha fått detta stöd? När ni inte lyckades hålla era alldeles för yviga löften från valrörelsen, och stödet blivit så försenat, varför då inte göra rätt? Ge pengar till de företag och privatpersoner som verkligen behöver stödet. Titta på inbetald el-skatt och uteslut eller åtminstone maximera stödet till de privatpersoner, som har högst el-förbrukning, antingen på grund av att de har jättekåkar och/eller elslukande pooler, spaanläggningar och vad det kan vara.

Sedan också några ord om detta med hemlighetsmakeriet kring detta el-stöd. Varför sekretessbelägga uppgifter om vilka, som får stöd? Är det några enskilda i er omgivning, som måste skyddas? Om jag skulle sälja mitt hus får jag lämna en energideklaration, som envar intresserad kan ta del av. Regeringens agerande i detta avseende är mycket, mycket märkligt.

Som sagt, jag tackar för pengarna, men detta kunde ni skött bra mycket bättre. Dessutom verkar det som även nästa utbetalning av el-stöd kommer att ha samma bristfälligheter.

Lars Magnusson