Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Kul att äntligen få ett svar, men ändå utan att förklara vad Trollhättans stad har för nytta av detta nätverk!” skriver signaturen Misstänksam.
”Kul att äntligen få ett svar, men ändå utan att förklara vad Trollhättans stad har för nytta av detta nätverk!” skriver signaturen Misstänksam.

Tala om vad SERN-kalaset kostar skattebetalarna

Replik
Svar på Trollhättan har varit med i SERN sedan starten 2005, 10 mars.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kul att äntligen få ett svar, men ändå utan att förklara vad Trollhättans stad har för nytta av detta nätverk! Fortfarande inga summor utan svepande att det till största delen betalas av EU, 50-50 projekt skulle man kunna inbilla sig att EU betalar hälften och deltagarna hälften, men vem vet, inga närmare detaljer ges.

Den enda summa som nämns är en medlemsavgift som självklart är den minsta i sammanhanget. Det rabblas upp några exempel utan att på minsta vis meddela vad som skett konkret, och att välja just Italien när man säger sig vilja utveckla offentlig sektor borde locka till småleenden både här och där! Var redovisas resultaten? Hur är dessa tydligen mycket viktiga Italienresors resultat implementerade?

Och vilka reser på dessa möten? Inga konkreta svar från ansvarig tjänsteman ges, bara ett fortsatt svävande på målet! Trollhättans arrangemang härom sistens betalades alltså av antingen nätverket eller EU, inte Trollhättan om jag förstår tjänstemannen rätt, men som vanligt, ingen vet. Tala om vad detta kalaset kostar, så det går att se om det är värt det! Vad är Trollhättans Italienfarare rädda för?

Och detta att svara en kommuninvånare i taget, verkligen? Att på det sättet som tjänstemannen har svarat, punktvis utan några som helst förklaringar vad som egentligen skett ökar bara misstanken om privata lustresor under formen av ett samarbete. Det är fokus hit och metoder och strategier dit, värdeord som jämställdhet och rasism svängs det med, men fullständigt utan substans, kan kommunen inte svara? Och i så fall varför? Förstår verkligen inte tjänstemannen att det som sker med stadens pengar ska vara till nytta för invånarna? Kan man inte visa på fördelarna vad medlemskapet i SERN ger så kanske det är dags att avsluta Trollhättans medverkan.

Misstänksam