Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Till majoriteten S MP V och oppositionen M KD C L

Trollhättans ekonomi går back och nu tänker majoriteten höja skatten med 80 öre för att dölja sina undermåliga kalkyler och oppositionen opponerar sig stilla och man tar gärna emot sina höga arvoden. Varje Trollhättebo har en skuld på 110200 kronor – vi har  silverplatsen i skuldligan. Trollhättans kommun har  alltså den näst högsta skulden per invånare, detta framtaget av Kommuninväst

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om vi höjer skatten säger Paul Åkerlund med släptåg behöver vi inte göra fler besparingar än de som redan är beslutade? Detta är ett utmärkt prov på hur man kan manipulera bort sitt underskott och på ett snyggt sätt smyga undan, att man hanterat stadens ekonomi bedrövligt. Höjd skatt drabbar de äldre mer igen, de som redan nu betalar högre skatt.

Omsorg och skola ska inte heller höra till de som ska drabbas med sparbeting, det är verksamheter som borde stå helt utanför besparingar. Orsaken är dålig hushållning med våra skattepengar.

Genom att sänka partistöd och alltför höga arvoden kan samtliga politiker visa skattebetalarna respekt för deras surt förvärvade pengar och samtidigt bidra med mer pengar till kommunen. Det finns ett talesätt som passar bra här:

Om ett slag förloras byter man inte ut soldaterna, utan man byter ut ledningen.

Var rädd om andras pengar