Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Tillsammans bygger vi integration

Integration är en process där långsiktighet måste finnas, det är inget som löses med ett enda beslut eller på en dag.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Samhället och individer utvecklas hela tiden, därför måste man ha kontinuitet och metodik i integrationsarbetet.

Coronakrisen kommer att påverka oss alla i framtiden. Man spår att BNP kommer att sjunka och arbetslösheten stiga. De som står längst ifrån arbetsmarknaden drabbas då mest. Utanförskapet blir mer påtagligt för många medborgare och det kommer att bli svårare att klara sig i samhället. Samtidigt vet vi att samhället blir mer polariserat. Integrationsarbetet blir en stor utmaning för Trollhättan och hela landet.

En ny opinionsundersökning från Novus visar att nio av tio svenskar tycker att förebyggande åtgärder är viktiga, till exempel förbättrad integration och mer resurser till skolan – oavsett i vilket område man bor.

När det blir möjligt med hänsyn till pandemin kommer Antirasistiskt nätverk i Trollhättan, med sin bakgrund i samverkan mellan olika föreningar och enskilda, att initiera en medborgardialog om integration från civilsamhällets perspektiv.

Vi vet att integrationsarbete handla om bostad, arbete och ekonomi. Föreningslivet ansvarar inte för dessa områden utan det gör riksdagen och regering, regioner och kommuner.Men medborgare kan ha en dialog om social integration utifrån skolan, boende, arbete, demokrati och solidaritet. Målet ska vara att samla kunskap, analysera och hålla en levande dialog om integrationsarbetet i Trollhättan.

Antirasistiskt nätverk…i Trollhättan (ARNT)

Robert Kozelka, Jan Ljunqvist, Jorge Pereira

Arbetsutskott