Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Tillsammans i en enad front mot rasismen i Trollhättan

Replik
Svar på Mobilisera och var alerta inför valrörelsen, 16 april.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Valet 2022 kommer att handla om att rösta för en antirasistisk regering eller en regering som samarbetar med rasistiska krafter.

Antirasistiskt nätverk i Trollhättan skriver i en insändare den 8 april att Liberalerna har valt att samarbeta med SD. Nyamko Sabuni, som ordförande, väljer därmed - med majoriteten i partiets beslutande organ - att samarbeta med en organisation som har främlingsfientliga värderingar.

Vi redovisar också hur hon som integrationsminister i en alliansregering agerade mot den antirastiska rörelsen. Vi säger inte att hon är rasist. Vi konstaterar bara att hennes beslut som minister innebar att Integrationsverket och Centrum mot rasism inte finns idag. Det är fakta.

Vad är rasism? Begreppet kommer från ordet ras och med det menas att man i grund och botten delar in människor i olika raser som anses ha olika egenskaper och värderas olika. Vanligt är att det handlar om intolerans mot olika grupper på grund av etnicitet, hudfärg, kultur eller religion.

Antirasistiskt nätverk i Trollhättan, som kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter, fördömer alla former av kriminella handlingar. Nätverket valde på sitt årsmöte nyligen en ny styrelse till 2023 för att mobilisera våra krafter mot rasism.

Vi uppmanar enskilda medborgare och organisationer att ansluta sig och vara aktiva tillsammans med oss i kampen mot rasism. Kontakta oss via vår hemsida eller mejl.

Robert Kozelka,

Trollhättans Rugby Club

Jorge Pereira,

Arbetsgruppen mot rasism

Jose Isla,

Chilenos Somos Todos

Jaime Chairi,

Sunnimuslimska förening i Trollhättan

Leif Ljungqvist, Evy Chairi, med flera enskilda medlemmar

Antirasistiskt nätverk i Trollhättan (ARNT)