Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jerry Lövberg
Bild: Jerry Lövberg

Tips från oss som bor på landet

I Socialdemokraternas Trollhättan satsas det inte på landsbygden.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I stället för att utveckla landsbygden och småtätorterna är ryggmärgsreaktionen – vi drar ned, vi avvecklar, vi bygger inte ut. Det har till exempel under åren brustit i underhåll av skolor och äldreboenden. Och plötsligt heter det att dessa är i för dåligt skick – nu lägger vi ned. Men då folkopinionen är för stark ändrar man sig under galgen. Nu ska det utredas och det bjuds till möten. Skolan i Upphärad ska vara kvar liksom skolan i Velanda. Landbogården utreds och har fått en nådatid. Men för hur länge?

Det är att notera att (s) i runda slängar haft femtio år på sig sedan kommunsammanslagningarna att göra något mer omfattande och positivt för oss som bor mer än femhundra meter från torget. Få satsningar av större betydelse har skett. Det är uppenbart att Socialdemokraterna i Trollhättan saknar hjärta för och kunskap om landsbygdens behov och önskemål.

Här kommer några tips på vad vi behöver: Landsbygden behöver satsningar på att fler människor kan bosätta sig där. Prioritera inte parkbänkarna (s). Landsbygden behöver satsningar på skola, barn- och äldreomsorg, goda kommunikationer och möjlighet att etablera verksamheter. Julgranar är kul men inte det viktigaste (s).

Planera gärna för återvinningsstationer i Upphärad och Norra Björke (s). Men det är mycket bättre att planera för fler bostäder. Vi behöver fler grannar som kan sortera skräp så att stationernas fulla kapacitet kan utnyttjas.

Mikael Arvemark (C),

Kent Almkvist (C),

Gunilla Karlsson (C),

Christer Wennerberg (C)