Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gunnar Lundmark / Svd / TT
Bild: Gunnar Lundmark / Svd / TT

Tomma tunnor skramlar mest

I olika medier ser och hör man SD med Lasse Henriksen i spetsen uttala sig och säga sig arbeta för de mest utsatta i Trollhättan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu senast gällde det de hemlösa. Men i handling gör SD ingenting.

I måndags var det budgetdebatt i kommunfullmäktige. I SD:s budget fanns inte spår av några satsningar mot hemlöshet, inte för våldsutsatta kvinnor eller för någon av de allra mest utsatta som på olika sätt ges stöd genom arbetsmarknads- och socialnämnden. Faktum är att det är precis tvärtom: De minskar budgeten med 430 000. Detta trots att verksamheten redan är hårt ansträngd.

Det blir en märklig paradox när Lasse i Henriksen (SD) ena dagen vurmar för hemlösa i TTELA, och säger att det inte ska finnas några hemlösa i Trollhättan om de fick styra, och sedan bara några dagar senare svarar mig i kommunfullmäktige att han inte visste att det fanns hemlösa i Trollhättan.

Lasse Henriksen (SD) är ledamot av såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige. Han har också uppdrag i nämnder och styrelser i kommunen. Om han och hans partikamrater i fullmäktige inte vet att det finns hemlösa i Trollhättan så undrar jag varför de får arvode. All planering och byggplaner inför införandet av nytt akutlogi för kvinnor har varit uppe för beslut i fullmäktige och flera instanser innan dess. I vår nämnd, där SD finns representerat, redovisas återkommande antal boende på våra akutlogier.

Det är tydligt att SD inte är något annat än ett rent populistiskt parti som gapar högt, men är rätt innehållslöst. Och som jag sade i måndags: "Tomma tunnor skramlar mest".

Nina Ljungqvist (S)

ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden