Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Villa Skogsbrynet har redan varit en extremt dålig affär, om inte för Eidar så för Trollhättans stad. Fastigheten köptes i den hysteri som rådde när det gällde att få fram boende för de ensamkommande, uttrycker skribenten.
Villa Skogsbrynet har redan varit en extremt dålig affär, om inte för Eidar så för Trollhättans stad. Fastigheten köptes i den hysteri som rådde när det gällde att få fram boende för de ensamkommande, uttrycker skribenten.

Tre miljoner i förlust för Trollhättans stad

Villa Skogsbrynet köptes för att nyttjas som HVB-hem för ensamkommande vilket det gjordes i ungefär ett år. Inköpet och upprustningen hade enligt Paul Åkerlund i oktober 2017 gått på 6,4 miljoner. Därefter har ytterligare upprustningar skett så den totala summan är med största säkerhet väsentligt högre, som ekonomichef på Eidar vet Owe Lång naturligtvis den totala summan och får gärna dela med dig av den för att få en så transparent debatt som möjligt, antagligen är den totala summan över sju miljoner kronor.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik

Svar till Villa Skogsbrynet påverkar inga hyresgäster, 21 februari.

Eidar har gjort en väldigt dålig fastighetsaffär om man skulle sälja huset för de 4,7 miljoner kronor man begärt, buden på huset har dock legat ännu lägre. Att det sedan inte drabbar Eidars hyresgäster utan Trollhättans skattebetalare är ingen förmildrande omständighet.

Min poäng är att jag tror att man nu genom att pressa in ytterligare pengar i huset och bygga om den till lägenheter, vill mörka vilken dålig affär man har gjort. Genom att inte sälja huset utan bygga om det till lägenheter realiserar man aldrig förlusten, men förlusten finns likväl där.

Om det hade varit en bra affär att bygga om villor till lägenheter hade vi sett fler göra det. Ombyggnationen gör det antagligen till en ännu sämre affär än vad det redan är, men man låter framtida generationer ta smällen och man behöver inte belasta sin redan hårt pressade ägare och tillika största hyresgäst, Trollhättans stad, med en mångmiljonförlust.

Villa Skogsbrynet har redan varit en extremt dålig affär, om inte för Eidar så för Trollhättans stad. Fastigheten köptes i den hysteri som rådde när det gällde att få fram boende för de ensamkommande.

Jag tror att om man säljer huset i dag kommer man göra en förlust på minst tre miljoner, en förlust som Trollhättans skattebetalare kommer att få betala. Tillkommer driftskostnader och hyror till Eidar under tiden för köpet till dags datum. Owe Lång poängterar att varken Eidar eller deras bostadshyresgäster drabbas av affären, men är det inte just det som händer om man väljer att behålla och bygga om fastigheten?

Jag anser att Eidar eller Trollhättans stad öppet borde redovisa de totala kostnaderna för anskaffning, ombyggnation, hyror och driftskostnader, ifrån det att man köpte in fastigheten till idag. Trollhättans stad borde också redovisa hur mycket utav detta som täcks av staten.

På det viset kan jag räkna ut hur mycket som jag får bidra med i egenskap av hyresgäst hos Eidar, skattebetalare i Trollhättan samt skattebetalare i Sverige. Någon måste alltid betala.

Per Capita