Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Tre villatomter i stället för skog?

En Trollhättebo, som har följt Mariedalsbornas kamp för att rädda sin skog under en lång tid nu. Läser idag, med sorg i hjärtat, att nästa vecka kommer de och hugger ner den. För att det ska bli 3, tre, villatomter där!?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ni hugger ner en skog, som ger så många människor avkoppling och glädje i sitt närområde. För att tre familjer ska få bygga sig en villa?

Skolbarn, som haft den så nära inpå och kommit ut och fått njuta av nyttig skogsluft, lära sig om djur och natur. Nog så viktigt i dessa tider. Hur kan det bara sitta tjänstemän på sitt kontor och bestämma detta, som förändrar allt för dessa människor. Jag skulle inte själv vilja vara en av de tre villaägarna där. En, som sedan är orsaken till att de som bott och levt där och älskat sin skog, fått den skövlad för min skull.

Istället kan de säkerligen finna en annan tomt, där ingen skog behövts skövlats. Till exempel runt Öxnered, som står härnäst på tur att bebyggas. Är inte marknaden snart mättad även i Vänersborg. Måste man ständigt bygga ut överallt. Ta upp er kamp igen, än är det inte för sent. Bli trädkramare! Träden tackar er.

Gör om - G​ör rätt!​