Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Troligen kommer du inte att få någon kontakt med BUP alls

Replik på "Kommer BUP kontakta via telefon, brev eller röksignaler?"

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Troligtvis blir det varken, via brev, telefon eller röksignaler du får kontakt. Du får ingen kontakt. Kanske lika bra det med tanke på vilken skrämmande låg kunskap som finns hos de som idag ska sköta våra mest utsatta barn. Hela den nya BUP-organisationen är ett enda stort skämt. I brevet som Ahngnell skickat ut till vissa utvalda vårdnadshavare (dock väldigt få och absolut inte till oss vars barn är medicinskt komplicerade, vi fick inga besked alls) skriver han att "patientsäkerheten för ditt barn är viktig och vi genomför ingen formell stängning innan det finns en god planering" måste vara 2000-talets största lögn någonsin.

Det finns ingen planering alls, lyckas man få tag på någon per telefon har vederbörande ingen aning om någonting och frågar om det har skickats en remiss på barnet i fråga. Detta trots att barnet har en journal som i utskrivet skick borde motsvara gamla telefonkatalogen över Stockholms stad i tjocklek. Ingen kunskap om barnets diagnoser eller vad de innebär och ingen återkoppling om någonting. Att hela familjen håller på att gå under av den ohållbara situationen har ingen betydelse. Den nya organisationen är inget annat än en katastrof och att det skulle bli så här var verksamhetschefen mycket väl medveten om.

Allt skulle bli så mycket bättre när man la ner NP-teamet och det skulle bli så mycket enklare att komma i kontakt med barnpsykiatrin. Att den största delen av personalen gick vidare till andra tjänster var "lite svinn man får räkna med". Det här handlade inte om att tillgängligheten på NP-teamet var dålig. Det handlade om att personalen inte fick rätt förutsättningar att sköta sitt arbete, precis som på så många andra ställen inom NU-sjukvården. I vanlig ordning ser man till ekonomin och sparkar lite extra på de som redan ligger ner. För vem bryr sig om att barnen mår dåligt och att familjer går sönder av den ohållbara situation de lever i när de inte får hjälp?

En annan frustrerad NPF- mamma som väntat på återkoppling hela detta året!