Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Trollhättan en stad med problem

Replik
Svar på Paul Åkerlund (S): ”Jag blir less eftersom jag vet hur vi kämpar på Kronogården”, 31 december.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är oroligheter på Kronogården med jämna mellanrum. Vi Sverigedemokrater kallar det upplopp och kravaller med alla dessa bilbränder, raketskjutningar och stenkastning till och med på blåljuspersonal. Väktare och ordningsvakter får inte jobba vissa tider på dygnet på Kronogården när det är upplopp, det kan innebära omedelbar och allvarlig fara för dom och är dålig arbetsmiljö. Men hemtjänst och annan personal ska åka till och från sina jobb med livet som insats, deras bilar blir påkörda, raketer skjuts på både dom och deras bilar.

Får personalen polis- eskort nästa gång dom kriminella gängen blir ledsna för att dom inte blir lyssnade på eller för att dom ser en polisbil på Kronogården? Finns det nog poliser till detta? Eller är det så att omsorgspersonal som jobbar på Kronogården med omnejd ska vara tuffare och modigare än både väktare och ordningsvakter? Det är skrämmande hur det blivit och att personal ska behöva befinna sig och jobba i en sådan arbetsmiljö. Utan vaktpersonal blir det ju ännu mer fritt fram för dessa kriminella gäng att härja. Men Åkerlund, vad var det du sa till TTELA? Jo, du sa att: Det kanske ebbar ut.

Ja för stunden gör det ju det, men något slut på detta ser vi inte. Dessa kriminella beteenden brer ut sig i hela Trollhättan och i hela Sverige. Nyligen brann det ett flertal bilar i Skoftebyn och skadegörelse återigen på PRO-lokalen med något skjutvapen. Det var inget bra slut på 2019 och det hemskaste av allt är knivhuggningen som skedde på nyårsnatten i närheten av det nyinvigda torget. Skrämmande början på 2020.

Efter bilbränderna i Skoftebyn sa du i TTELA att föräldrar i dom finare stadsdelarna ska tas tag i och ta föräldraansvar. Har du sagt det till föräldrar på Kronogården med omnejd där det varit mycket kravaller i flera år? Vågar du inte, eller är du rädd för att tappa mer röster? Skyll inte på Lamotte och andra för situationen i Trollhättan, det är du som har högsta ansvaret för staden.

S, V, MP: Dags att ni ser verkligheten som många Trollhättebor upplever den. Vore nog bättre om ni gjort rätt från början, för era förebyggande åtgärder verkar ju inte haft någon större inverkan. Tänk om och gör rätt och hoppas på att det inte är försent.

Kanske varit bättre om S, V, MP i hela Sverige hade lyssnat på Sverigedemokraterna som varnat och sett detta komma för längesen. Uppenbarligen har ni inte sett det komma.

Monica Tenberg

Lasse Henriksen

Mari Bergh

Erland Larsson

Sverigedemokraterna Trollhättan