Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Trollhättan var en vacker stad

Replik
Svar på Rädda träden utanför Vattenfall, 21 oktober.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En gång i tiden var Trollhättan en vacker stad, men inte nu längre. Vackra träd längs älven, från Stadshotellet och ända fram till Älvhögsborg. Trädallé längs hela Kungsgatan och Drottninggatan. Träd runt hela Drottningtorget.

Japanska körsbärsträd blommande tidigt på våren. Av allt detta finns inget kvar, utplånat och asfalterat, stora vackra träd som var skönheten i staden. Stadens stadsarkitekt från 60-talet hade känsla för det vackra.

Byt ut stadsarkitekten

Svar direkt:

Att grönskande träd är en viktig del av stadsbilden håller jag helt med om och vi jobbar kontinuerligt med vård och nyplantering av träd. Vi följer en trädplan med återplantering av träd i hela Trollhättan och vid ombyggnationer av ytor i staden lägger vi stor vikt vid bevarande av träd.

Samtidigt behöver vi beakta andra omständigheter såsom trädens kondition, trädens framtid, säkerhet och annan infrastruktur (inklusive ledningar med mera). När man väger samman alla aspekter ställs man dessvärre ofta inför svåra valsituationer.

Fredrik Hallstensson

gatu- och parkchef, Trollhättans stad