Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JERRY LOVBERG
Bild: JERRY LOVBERG

Trollhättans kommuns jaktlag – klubben för inbördes beundran?

På Trollhättans stads hemsida står det att Kommunjakten är till för jägare i Trollhättan som mot avgift kan beredas tillfälle att deltaga på speciella jaktdagar.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Informationen på hemsidan är inte uppdaterad i år.

Villkoren för att vara med är:

• Du är kommuninvånare i Trollhättan

• Du har licens för aktuellt vapen

• Du har löst statligt jaktkort

• Du har inte tillgång till egen jaktmark

Som nybliven jägare utan jaktmark kontaktade jag jakt- och viltvårdsledare och fick till svar att jag var välkommen att delta för att laga jakttorn med mera inför årets jakt. Jaktlaget använde grupp-sms för att meddela när och var jakt skulle bedrivas. Det pratades illa om de jaktdeltagare som inte var med, speciellt de som var nya och som kom från utomnordiska länder. Flera av de gamla medlemmarna berättade att de var med i andra jaktlag.

Det verkar vara en grupp som jagat tillsammans väldigt länge. Veckan efter älgjakten var vi många nya medlemmar som väntade på att få ett grupp-sms om jakt inför helgen. Det kom ingen information, men jakt var det. Men det var bara den inre kretsen som deltog. Min bild av Trollhättans Jaktlag är att det är en sluten krets, där man inte vill ha in nya medlemmar. De som söker sig dit blir exkluderade.

Kommunlagen är tydlig, Likställighetsprincipen, 3 § Kommuner och regioner ska behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat (Lag 2019:835). Kommunens jaktlag verkar korrupt, där en liten krets har en egen agenda för att kunna jaga och köpa kött.

Jag vill ha ett svar från ansvarig chef i Trollhättans stad, och som inte är en av deltagarna i jaktlaget.

Exkluderad

Svar direkt

Det är verkligen olyckligt att du upplevt vår viltvård på detta sätt. I början av 90-talet startades verksamheten upp utifrån tanken att möjliggöra viltvård för våra kommuninvånare. Delar av den kommunägda marken är upplåten till angränsande jaktlag för att utgöra naturliga jaktområden.

På resterande mark bedrivs jakt och viltvård genom så kallad korttidsjakt där alla oavsett bakgrund och som uppfyller kriterierna är välkomna att deltaga. Idag finns ett femtiotal personer, män och kvinnor, med skiftande bakgrund som deltar mer eller mindre regelbundet i aktiviteter kopplade till korttidsjakten.

Vi tar naturligtvis till oss av kritiken och ska göra vad vi kan för att leva upp till förväntningarna

gällande korttidsjakten. Att uppdatering av hemsidan inte gjorts är en ren planeringsmiss från vår sida. Mars månad, när detta normalt sker var ju en mycket speciell tid detta år och fokus låg ju tyvärr på annat.

Trollhättans stad