Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Trollhättans lottakår vill vara med och försvara Sverige

Den tragiska händelseutvecklingen i Ukraina där Ryssland oprovocerat attackerar en suverän stat och hotar en demokratiskt vald regering markerar början på ett mörkt kapitel i vår historia.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Den väcker också vår egen vilja att stå upp för och försvara vårt demokratiska samhälle.

Som medlemmar i en frivillig försvarsorganisation har vi lottor i Trollhättans lottakår fattat vårt beslut om att vi vill vara med och försvara Sverige och våra gemensamma värderingar. Vi har tagit steget att förbereda oss med kunskap och erfarenheter eller genom att utbilda oss för att göra en aktiv insats i det militära eller civila försvaret.

Vårt försvar är ett gemensamt ansvar och vi kan alla göra något även om alla inte kan göra allt. Inte minst kan vi i vardagen göra aktiva demokratiska handlingar som att källkritiskt granska information för att undvika att sprida rykten, följa samhällsdebatten och hjälpa till att göra allas röster hörda.

Vi lottor har tagit beslutet att stå upp för och försvara fred, frihet, demokrati och mänskliga rättigheter varje dag. Vår försvarsvilja är stark.

Jag uppmanar alla att göra ett aktivt val för att redan idag ta ställning för att du vill göra en insats för vårt gemensamma försvar. Vårt samhälles motståndskraft börjar med varje människas engagemang i det lilla.

Mari Andréasson

Kårchef, Trollhättans lottakår