Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Trollhättans stad har kämpat i sju år för att bli "årets stadskärna"

Ser vi några sprickor i fasaden? Tänk om vi lagt lite av dessa pengar till alla våra äldre som sitter och äter ur dessa mindre tilltalande matlådor.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

De som kommer till dem var sjunde/åttonde dag, och några extra dagar till, sedan de gjordes och transporterades till dem.

Inte en färsk grönsak eller lite frukt sedan detta infördes. Vi alla vet att man måste äta middag en gång om dagen för att få näring

ork och kraft, lust till livet. Äldre tappar ofta aptiten, det hör till ålderdomen. Har man då mist sin kära och sitter ensam. Kanske över 50 år varit två vid dukat matbord och en härlig doft av mat har spritt sig i bostaden. Till att nu inte orka duka upp, finns inget som lockar när man öppnar kylen och tittar ned i denna gröna låda där maten minskats sedan våra politiker fick provsmaka.

Har ni kommunpolitiker gjort några stickprov och ätit från sjunde lådan? Hur smakade det? Dagens höjdpunkt när man inte längre klarar att ta sig ut själv var när personal kom till bostaden. De ringde på och lämnade över en härlig doft av nylagad mat och sa några ord. Som "hur mår du i dag", "nu kommer jag med härlig mat", "vad vacker du ser ut idag, har du klippt dig?" Vad som helst som bekräftar att du är en människa som jobbat, slitit och på ålderns höst endast begär ett nylagat mål mat om dagen och att någon ringer på din dörr som noterar att du kanske inte mår bra. En säkerhet om dagen i din ensamhet och dina smaklökar lockas också. Då är det trevligt att duka upp på matbordet, kunna njuta av maten samt även lite färska grönsaker och vattenmelon varma sommardagar eller annan frukt.

Tänk igenom detta beslut igen. Det kan väl inte vara meningen nu att våra förskolebarn, från lite över ett till sex år ska äta dessa lådor med gammal mat. Ska de dukas upp på tallrik eller äter de ur frigolitlådan? Förr fick barnen vara med i köket på förskolan, se och lära och delta i att hantera mat samt även baka nåt som doftar gott. De känner sig lockade att smaka. Vi kommer tappa generationer av barn, ungdomar som inte vet vad ingredienserna är eller hur man lagar mat till sig själv.

Gör om, tänk igenom detta igen, ska våra äldre behandlas på detta sätt? Många är ledsna men vår äldre generation klagar inte högt. De vill inte vara till besvär, är vana att klara sig själva men när kroppen inte orkar fast viljan finns. Gör dem en enda tjänst – att få äta gott en gång om dagen.

Äldre mattant