Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: lindk
Bild: lindk

Trollhättans stad sänker vårdkvalitén för vårdtagare och personal

Numera placeras personalen ut på olika enheter i kommunen, alla går under någon slags pooltjänst och får vara flexibla och hoppa in där det fattas, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Trollhättans kommun har förändrat arbetsvillkoren för personalen i hemtjänsten. Numera placeras personalen ut på olika enheter i kommunen, alla går under någon slags pooltjänst och får vara flexibla och hoppa in där det fattas. Arbetsvillkor har förändrats, som skapar stress och oro hos personalen och vårdtagare. Det har tidigare funnits en bemanningspool, men då utgick det ett extra lönepåslag på 2000 kronor. De nya arbetsvillkoren har inte gett något lönepåslag. Arbetsgivaren har helt utan att ha med sig personalen styrt upp den här ogenomtänkta idén som går tvärtemot en god värdegrund.

Att facket Kommunal kan godta detta är en gåta. För personalen själva att opponera sig och protestera är svårt då de hamnar i dålig dager hos arbetsgivaren, här finns en underliggande tystnadskultur.

Sammantaget innebär den nya arbetsorganisationen negativa konsekvenser för vårdtagare där man tidigare har försökt begränsa antalet personal runt patienten, vilket nu raseras. Det här nya upplägget innebär många nya ansikten som dyker upp för vårdtagarna. Det här strider mot all evidensbaserad kunskap.

Det är svårt att genomföra sådana här förändringar i en organisation om man inte har personalen med sig. Det är viktigt att personalen får vara med i förändringsarbetet, känna delaktighet och ansvar.

Pensionerad sjuksköterska