Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ng Han Guan
Bild: Ng Han Guan

Tydligen finns kunskap och insikt i EU

Replik. Svar på Har 5G-nätet en baksida ingen vill kännas vid?, 4 februari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En mycket bra och tillförlitlig insändare som alla bör ta till sig av och agera utifrån omgående. Detta var tredje eller fjärde insändaren I TTELA om strålningens risker i vårt samhälle och inte minst för våra barn. Samtliga dessa har refererat till EUs resolution 1815. Tydligen finns kunskap och insikter om detta problem i EU men varför tas då inte nödvändiga beslut där kan man ju undra? I en tidigare insändare beskrevs också hur kontakter tagits med den svenska strålskyddsmyndigheten och politiker och beslutsfattare i exempelvis Trollhättans kommun och där svaren från dessa varit helt meningslösa, ”blaha, blaha”. Ingen vågar tydligen ta ansvar och förändra. Vi måste börja se den verkliga verkligheten. När politiker och beslutsfattare inte förstår/inte vågar ta ansvar måste vi medborgare agera. Vi måste börja nu för att rädda liv och hälsa och inte minst rädda våra barns framtid. Du kan själv börja omedelbart att byta dina egna trådlösa nätverk mot trådbundna. Minska/minimera också barnens användning av mobiltelefoner om ni vill värna deras liv och framtid. Pokémon klarar barnen sig utan, hälsan och livet är mycket viktigare. Detta är dina egna beslut och mycket enkla att genomföra.

När det gäller samhällsfunktioner, skolor etcetera måste vi medborgare på alla sätt börja agera så att våra politiker och beslutsfattare kommer till insikt om innebörden och allvaret i detta mediokra och livshotande beteende. Detta är en enorm utmaning men strålningen måste begränsas – nu! Alla kan bidra genom att ta ansvar och agera och på alla möjliga sätt påverka våra politiker och beslutsfattare. Livet är faktiskt det viktigaste vi har – eller? Man undrar om någon politiker/beslutsfattare med koppling till våra skolor i exempelvis Trollhättan eller Vänersborg vågar visa sitt ansvar och besvara denna och tidigare insändare i detta ämne utan att då gömma sig bakom andra politiker och beslutsfattares bristande beslutsförmåga? Att inte våga svara är i så fall ytterligare ett bevis på att detta är en oerhört känslig fråga i dessa kretsar och att man av olika skäl inte vågar uttala sig i en så här stor och viktig fråga. Om det är så – ett mediokert beteende!

Ännu en orolig och hotad medborgare