Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag bara undrar hur man ska bevaka och bekämpa dessa åkande elsparkcyklar, uttrycker insändarskribenten. Bild: Christian Flodin
Jag bara undrar hur man ska bevaka och bekämpa dessa åkande elsparkcyklar, uttrycker insändarskribenten. Bild: Christian Flodin

Uddlös lag för elsparkcyklar

Jag bara undrar hur man ska bevaka och bekämpa dessa åkande elsparkcyklar, uttrycker insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu har regeringen återigen stiftat in en ny (uddlös) lag – inga elsparkcyklar på trottoarer och gångbanor. Det kan man ju undra hur den ska följas upp.

Vi har ju en annan lag som innebär att man inte får slänga cigarettfimpar med mera på marken, men än i dag har jag inte sett någon ertappas med detta trots att jag ser mängder med folk i citykärnan som röker och sedan släpper cigarettfimpen på marken.

Jag bara undrar hur man ska bevaka och bekämpa dessa åkande elsparkcyklar. Finns det verkligen resurser till detta, då samhället ser ut som det gör i dag?

Sedan Trollhättan började med dessa elsparkcyklar påträffas de på en mängd olika platser runt om i staden, och ofta på just trottoarer och gångbanor.

Man ska inte skapa massa lagar som inte kan hållas, för det ger fel signaler till folket.

Sedan en sista tanke till polisen: Hur ska de kunna följa upp denna ”uddlösa lagen”? Ska det skapas polisgrupper som har arbetsfordon som el-mc eller liknande, för att patrullera gångbanor? Jag väntar med spänning.

Cyklist och Gångar ”Clabbe”