Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Knut Erik Knudsen

Ursäkten var för få sökande när det var tvärtom?

Hej, vi är två elever från barn- och fritidsprogrammet på Birger Sjöberggymnasiet. När vi fick reda på att teckenspråksundervisningen på vår skola skulle läggas ner med ursäkten att det var för få sökande när det egentligen var tvärtom, blev vi väldigt besvikna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Eftersom vi går på barn- och fritidsprogrammet och jobbar mycket med människor så är det väldigt viktigt för oss att kunna kommunicera med alla oavsett förutsättningar, detsamma gäller andra program som riktar sig mot arbete med människor.

Vårt förslag för att lösa problemet är att slå ihop Torpaskolans teckenspråksundervisning med gymnasiets och ha gemensam undervisning för att alla ska ha möjlighet till den undervisning de önskar.

Vi känner också att eleverna på gymnasiet har större behov av teckenspråk då man tar sin undervisning mer seriöst och har många som inriktat sig mot arbete med människor, vilket gör att teckenspråk är väldigt viktigt och uppskattat bland många gymnasieelever.

Julia och Barn