Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utnyttjar missbrukare läkemedelsleveranser?

Anledningen till försämrade villkor är, alltså, enligt Läkemedelsverket, att läkemedel riskerar hamna i missbrukares händer med nuvarande leveranssystem, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Läkemedelsverket har gått ut med ett förslag för leveranser av apoteksvaror som kommer att försämra möjligheten att leverera varubrev och paket med till exempel Early Bird. För vår del av landet innebär det att VTD, som idag sköter detta och levererar tidningar, liksom varubrev och paket, i framtiden kommer att få minskade befogenheter. I förlängningen riskerar detta, enligt dem själva, att lönsamheten väsentligt skulle minska.

Läkemedelsverket har lagt förslaget då de anser sig ha märkt att medicin hamnar i orätta händer, då de stjäls vid brevlådorna. Detta kan leda till att missbrukare får tag på narkotikaklassade mediciner genom brevlådorna.

I praktiken innebär detta, för oss landsortsbor, att tidningsutdelningen försvinner, liksom varubreven. Vid förfrågan till läkemedelsverket om det finns en konsekvensutredning som beskriver följderna är svaret, det finns inte. Men, om Läkemedelsverket driver igenom förslaget, sätter det ett effektivt stopp för den enda leverans som dagligen når landsbygden. Postnord har försvunnit mer och mer, utan protester, nu är det tidnings- och varubrevsutdelningen som är fara för. Då finns inget kvar.

Anledningen till försämrade villkor är, alltså, enligt Läkemedelsverket, att läkemedel riskerar hamna i missbrukares händer med nuvarande leveranssystem. Vi, på landsbygden måste nu stötta de leverantörer som faktiskt finns kvar. Samt tvinga Läkemedelsverket att utreda om deras förslag har så stor effekt på minskning av läkemedelsmissbruk att det överväger nackdelarna för dem som blir av med ett fungerande servicesystem?

65-plussare på landsbygden