Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Uttrycker att barnen inte ska få välja skola

Stor debatt med spridda åsikter har förts angående förslaget om nedläggningen av kronan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Beslutet är taget och nu kommer vi till den viktigaste delen, delen där vi ska få det här att bli bra. Jag blev bekymrad, men framförallt arg, när jag läste artikeln om nedläggningen av Kronan och Karin Persson, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen, uttrycker att barnen inte ska få välja skola. Jag utgår ifrån att det rör anvisningen till skola för de barn som gått på kronan, men detta framgick inte särskilt tydligt i artikeln och flera har uppfattat det hela som en inskränkning av det fria skolvalet. Alla föräldrar kan också tänkas ha olika kunskap om det fria skolvalet, och kanske framförallt olika möjligheter att ta till sig information på grund av till exempel annat modersmål. Står det då i en artikel att ”barnen kommer inte få välja skola”, då är det väldigt lätt att anta att barnen helt enkelt inte alls har den möjligheten.

Jag skulle vilja uppmana kommunledningen att föra en dialog med de berörda. Invånare på Kronogården har vid upprepade tillfällen gett uttryck för att uppleva att de inte blir lyssnade på. Så lyssna. Lyssna på deras rädslor, deras förhoppningar. Ge dem information om fria skolval och be om deras input, vad de själva behöver och vill ha för att det här ska bli bra. För ni har lagt ett stort ansvar på Kronogårdens invånare. Jag har förhoppningar om resultatet, men det kommer krävas mycket från er politiker. Ni kommer också bli granskade i sömmarna kring hur det här hanteras. Ni har tagit ett beslut som skulle kunna skriva historia i Trollhättan om ni ger kommuninvånarna förutsättningarna för att det här blir bra. Men ni kan också skriva historia om stadens mest misslyckade integrationsprojekt någonsin.

Kommuninvånare, precis som alla andra