Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Vägen blir vattenfylld och gräsmattan en gyttjig stig

Läste för ett tag sedan i TTELA att Vänersborgs kommun har balans i sin ekonomi när det gäller skötsel av gator och vägar i kommunen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det gladde mig för då bör det finnas medel för bättre underhåll av promenad- och cykelvägen längs Vänern från Bojortkajen ända bort förbi bandygrytan och upp till koloniområdet vid Holmängen. Förmodligen Vänersborgs mest besökta promenadväg. De välskötta planteringarna och den fina utsikten ut mot Vänern lockar många att besöka den.

Men vid regn och lång tid efteråt är vägen tyvärr täckt av stora vattensamlingar. Gräsmattan som oftast kantar vägen på båda sidor ligger betydligt över vägytan och vattnet har ingenstans att ta vägen. Många försöker gå bredvid och resultatet blir att gräsmattan där blir till en gyttjig stig. Pensionärerna med sina rullatorer som man brukar se har lärt sig att inte komma dit när det regnat.

Några personer har på eget initiativ grävt små kanaler i gräsmattan på de värsta ställena för att avleda vattnet. Bra gjort men nog borde det vara kommunens ansvar att se till att vägen är framkomlig även när det regnar.

Vid början av sträckan från mastkranen och österut finns en skylt som meddelar att vägen inte snöröjs eller sandas vintertid. Synd, för i och med tillkomsten av många boenden på Holmängen är denna vägsträcka numera nästan lika utnyttjad som den genom Skräcklan. Det finns därför anledning till att ta beslutet att börja underhålla denna vägsträcka också vintertid.

Flanör