Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag accepterar inte din definition av att jag, genom att beskriva det som sker, ”spär på klyftorna i samhället”, skriver debattören. Bild: Lina Salomonsson
Jag accepterar inte din definition av att jag, genom att beskriva det som sker, ”spär på klyftorna i samhället”, skriver debattören. Bild: Lina Salomonsson

Vänd den negativa spiralen

Jag accepterar inte din definition av att jag, genom att beskriva det som sker, ”spär på klyftorna i samhället”, skriver debattören.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Svar till: ”Ni spär på klyftorna i samhället

Tack för ditt svar, det var intressant att läsa. Du använder samma vänsterpopulistiska uttryck som Robin Mashallah (S), ordförande Unga Sossar Trollhättan, gjorde den 18 augusti 2018 på insändarsidan. Era svar då som nu, utsänder det tydliga budskapet att det enda tänkbara för Trollhättan, om staden ska bli modern, attraktiv och trygg, är ett vänstersocialistiskt styre.

Du har säkert noterat av min artikel, att vi har helt olika uppfattningar. Jag beskriver verkligheten och vad som händer i stan, och dess av polisen klassade riskområden. Jag accepterar inte din definition av att jag, genom att beskriva det som sker, ”spär på klyftorna i samhället”.

Det är du och på senare tid vänstern, som har styrt i Trollhättan i över 100 år. Det är ni som har tillåtit klyftorna i stan att växa och som bär ansvaret för den utvecklingen. Att skylla det på en opposition som aldrig haft makten är ju att göra som strutsen: gömma huvudet i sanden.

Du nämner också en del initiativ som S har tagit och som berör ungdomar. De är säkerligen bra, men i Trollhättan finns fler invånare än ungdomar. Den gruppen är större och det är oftast dessa äldre som är otrygga och inte vågar gå ut överallt. Oppositionen ser till alla invånare, både de ungas och de äldres bästa – ja, faktiskt till ett Trollhättan för oss alla.

Du nämner också det lovvärda initiativet att ha fler övervakningskameror. Det får min haka att falla i likhet med din. Jag kan berätta att S i kommunfullmäktige har sagt nej till alla oppositionens förslag om att få fler övervakningskameror. Tydligen har ni nu insett att oppositionen hade rätt.

Trots alla bra initiativ S har tagit kring integrationen, så brinner det bilar och kriminaliteten och därmed otryggheten växer. Utvecklingen går åt fel håll. Polisen har graderat upp områden som ökade riskområden (och polisen tillhör inte oppositionen, vad jag vet). Alla ser allvaret i detta utom de som nu vill behålla sina maktpositioner.

Ni skyller på andra som ”svartmålare”. Den bistra sanningen, enligt min åsikt, är att era projekt inte räckt till för att lösa problemen. Ni har haft god tid på er, men helt enkelt inte haft förmågan. Därför upprepar jag det jag skrev i min första artikel: ”Det är dags nu att ge andra seriösa politiker möjligheten att ta tag i dessa stora problem. I årets val röstar jag på moderaterna”. ”Gör slag i saken du också”, så vi äntligen bromsar upp och vänder den negativa spiralen.

Eva Castberger

inte längre medlem i Liberalerna i Trollhättan