Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vänersborgs kommun har lika stort ansvar

Replik
Svar på insändare 29/6 från Gunnar Lidell, Jonatan Axelsson och Tor Wendel.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det stämmer att KF tog beslut om att ta fram en långsiktig strategi för kommunens simhallar. De skriver att jag är ansvarig för frågan efter det att beslutet är taget. Jag håller inte med om det. Vi som agerar som politiskt förtroendevalda i Vänersborgs kommun har lika stort ansvar. Tor Wendel sitter i specialnämnden som har huvudansvar för badanläggningarna och har inte lyft frågan en enda gång efter motionens bifall, Gunnar Lidell har suttit varje måndag under tre år och tillsammans med mig går igenom vilka ärenden som ska upp och har inte heller efterfrågat strategin.

Men nu inför valet har de väl gått igenom vad de har gjort under åren, kommit på att strategin inte tagits fram av specialnämnderna, där bland annat Tor Wendel sitter med och också var författare till motionen. Han borde ju kommit på detta tidigare om det var av så stor vikt att få den klar. Tydligen har den inte varit efterfrågad på tre år.

Men att smutskasta mig inför valet är ok. Men när det gäller att driva politik är det tydligen jag som ska göra det, de år Gunnar Lidell styrde hände inte mycket. Jag hoppas att väljarna ser skillnaden på utveckling de senaste fyra åren och röstar efter det.

Marie Dahlin (S)