Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Vänersborgs styre borde avgå!

Som skattebetalare blir man arg när kommunchefen sägs upp till en kostnad av två miljoner och detta för olika åsikter med styrande politiker. Samma som anställt personen tidigare! Det ska sparas pengar överallt men de styrande granskar aldrig sin egen organisation utan drar in för den lilla människan, alltid. Kostnaden för onödiga chefer och tjänstemän diskuteras eller synas aldrig.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Dåligt chef- och ledarskap kostar verksamheten väldigt mycket pengar men den berörs aldrig. En bemanningsenhet med ett 20 tal medarbetare vars jobb är att ringa in personal vid frånvaro, detta borde varje chef lösa själv. Mellanchefer som egentligen bara kostar pengar borde tas bort.

Vad kostar egentligen korttidssjukfrånvaro? En frånvaro som en bra och driven chef håller nere med planering och kontakt med sin personal. Att erbjuda andra arbetsuppgifter etcetera. (Sedan borde läkare sluta sjukskriva folk i tid och otid, många kan allt jobba).

Besparingen med Hallsjöns avveckling? Vad kostar det att återställa marken och hur stor är besparingen, alltså vad är återbetalningstiden på stängningen? Varför inte erbjuda sportfiskeföreningen att överta arrendet, kunna ta betalt för fiskekort och driva anläggningen vidare. Det kostar 0 kronor för skattebetalarna.

Skattepengar är invånarnas pengar och det är pengar som man ska vara rädd om som beslutsfattare. De ska användas för invånarnas bästa och inte till politiska dåliga beslut. När ledarskapet inte ser sina brister eller de bästa lösningarna så ska de lämna över stafettpinnen till någon som gör det.

Så Vänersborgs styre, syna er själva och vad ni åstadkommer och fundera på om ni är person på rätt ställe!

Det går att spara miljoner med riktiga duktiga ledare!

Skattebetalare som tröttnat!