Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vänsterpartiet i Lilla Edet har blivit respektfullt bemötta

Replik
Svar på Har Vänsterpartiet i Lilla Edet blivit borgerliga på senare tid?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Du har rätt i att vi bröt samarbetet efter en rad försök och minst tre beslut i Arbetarkommunens styrelse (S). För oss i Vänsterpartiet blev det omöjligt att samarbeta. Vi vet inte om du är insatt i de problem som förelåg, hade du varit det hade du inte uttryckt dig som du gör. Vi beslutade gemensamt att ha kvar det valtekniska samarbetet mellan S och V och detta styr också hur man fördelar mandat.

Vi har inte bestulet S på något, men tillförsäkrat att dom fått två vice ordförandeposter i nämnder. Fördelningen i kommunen är 13 borgerliga mandat, 8 S, 8 SD och 2 V. S och V har alltså 10 mandat kan på detta sätt hålla SD utanför presidieposter. Du är förvånad över att vi lägger en budget med de borgerliga partierna inför 2022. Det har väl gått dig förbi att budget 2021 alltså innevarande år, togs av samtliga partier förutom SD, alltså även S var med på detta. V har historiskt samregerat med S i Lilla Edet under fyra mandatperioder (16 år).

Detta har fungerat bra och med ömsesidigt förtroende. Vi hoppas även i framtiden kunna göra det. Vi är inget ”lydparti” till S utan utgår att vi ska respekteras som fullvärdig samarbetspartner.

Avslutningsvis, Vänsterpartiet i Lilla Edet är inget borgerligt parti, men vi har av den styrande minoriteten blivit respektfull bemötta och hänsyn till våra åsikt ha fått genomslag i budgeten för 2022. Tilläggas kan att S inte efterfrågade vare sig våra åsikter eller stöd för budget 2022.

Peter Spjuth 35 år som fullmäktigeledamot för V

Madelen Dahlgren ordförande V Lilla Edet