Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gorm, Kallestad
Bild: Gorm, Kallestad

"Världens bästa äldreomsorg" - inte för personalen i Trollhättans stad?

Vi har nu jobbat med Omsorgsförvaltningens centralisering (schemaläggning + dagsplanering) i snart två år.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För oss som jobbar ute i verksamheten har detta bara gett oss merarbete/dubbeljobb genom att enheten/gruppledarna får planera om nästan dagligen för att det ska fungera ute hos brukarna med bland annat kontinuitet, denna kontinuitet har försvunnit.

Schemaläggarna sitter idag åtta timmar/dag och lägger schema, fyra veckor i taget släpps till personal varav två veckor är garanterade som vi ska planera läkarbesök, föräldramöte, vänner/familj och så vidare. Vilka andra arbeten/jobb har det så?

Nu när Trollhättans stad har tvingat oss att jobba varannan helg genom centraliseringen är vi mer slutkörda än någonsin.

Hur ska vi orka? Jo, genom att lyssna, låta oss vara delaktiga och slopa centraliseringen som kostar miljoner. Snälla politiker och chefer, gör om gör rätt och sluta köra över kompetent personal som snart ger upp.

Som Stefan Löfven sa i sommartalet 2020: "Som gammal ska du veta att du får en bra omsorg var du än bor."

Då krävs det goda arbetsvillkor för de anställda. Sverige ska bygga upp ”världens bästa” äldreomsorg. Gäller inte detta personalen i äldreomsorgen i Trollhättans stad?

Anställda i hemvården i Trollhättans stad