Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Niklas Johansson
Bild: Niklas Johansson

Värna Vänersborgs musikskola!

Kopplat till musikskolan finns tre föräldraföreningar. Det har kommit till vår kännedom att det diskuteras organisationsförändringar inom Kultur och Fritidsförvaltningen. Vi hoppas att dessa förändringar inte kommer att påverka musikskolans verksamhet negativt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi har under många år sett det arbete som pedagogerna på musikskolan gör. Vi är imponerade över deras kunskap, engagemang och resultaten det ger. Vi menar att musikskolan är en viktig del av Vänersborgs identitet och varumärke.

Vi ser med oro på det som är på väg att hända nu. Vad vi förstår har personalen lagt fram ett förslag som de inte har fått någon respons på. Vi har fått till oss att detta lett till att personalen tappat motivation och arbetsglädje i en redan tuff vardag där pandemin gjort stora avtryck under det senaste året. Vi i föräldraföreningarna ser att det borde vara av stor vikt att ta vara på den kunskap personalen besitter så att de kan bidra på ett positivt sätt i förändringsprocessen.

Musikskolan har kompetenta pedagoger som ägnar mycket tid och tankekraft till att utveckla våra barn och ungdomar inom musik och få dem att ha en meningsfull fritid. I många fall leder detta vidare till ett liv som vuxen där musiken får fortsätta att spela en viktig roll och kan bidra till välbefinnande. Pedagogerna på musikskolan behöver satsa all sin energi på barnen och ungdomarna. De anställdas arbetsglädje är helt avgörande för musikskolans fortsättning. Vi i föräldraföreningarna ber förvaltningsledningen beakta de synpunkter som har lämnats in från personalen. Det är viktigt att fatta ett klokt beslut och detta tror vi att man gör genom att lyssna in medarbetarna.

Vi vill våra barns bästa och personalen på musikskolan har samma mål. Nu sätter vi vårt hopp till att ni lyssnar på dem så att musikskolan kan vara en stabil och bra arbetsplats. Då kan vi föräldrar fortsätta att känna stolthet över det som musikskolan åstadkommer. Barn och ungdomar får chansen att hitta glädjen i musiken och kommunens invånare och besökare får uppleva den genom olika konserter och uppträdanden som ordnas. Vi vill kunna fortsätta att sprida Vänersborgs varumärke som en musikkommun.

Musikskolans föräldraföreningar genom

Maria Johansson, ordförande i Vargöns föräldraförening

Susanne Broberg, ordförande i Sundals föräldraförening

Paula Castell, ordförande i Vänersborgs föräldraförening