Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Västra Götalandsregionens sparande på sjukhusvården

Står fler undrande till hur Västra Götalandsregionen tänker när de sparar x antal miljoner på sjukhusvården för att bygga upp en backup för att göra vadå? 

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det finns inte tillräckligt med sjuksköterskor och undersköterskor på Näl eller andra lasarett. Läget på Näl, är i dagsläget fruktansvärt för dem som jobbar där och för dem som kommer dit och sitter/ligger på akuten, men vad gör de på VGR för att hjälpa dem?

Spara pengar kan vem som helst göra och göra neddragningar är också något alla kan göra, så länge det inte gäller dem själva! Vad har de som sitter högt upp och är vd och högt bestämmande i VGR för utbildning? Vet de hur det fungerar på ett sjukhus? Hur folk jobbar och sliter på ett sjukhus? Har de sett hur akuten ser ut och hur mycket folk det sitter/ligger och väntar på hjälp? Jag undrar det.

Att jobba framför en dator på ett kontor och göra en massa besparingar går utmärkt, men för vem? När folket som jobbar, sliter halvt ihjäl sig för att hjälpa sjuka som kommer till akuten och det inte finns plats för dem, då har sparivern gått för långt. Det är inte en  robot på en fabrik som de ska räkna ut minuter och sekunder för, hur lång tid som behövs för varje patient.

Det fanns en gång två stycken väl fungerande sjukhus i fyrstadsregionen, men de försvann när VGR började att jobba i (i detta fall) Vänersborg. Det skulle ändras och läggas om var man skulle åka, beroende på vad man hade för åkomma. Ett akutbesök för ögonen, blev en resa till det ena sjukhuset för behandling, en bruten arm skickades till det andra sjukhuset. Kom du med egen bil så kunde vägen att köra bli lång, om du inte visste vilket sjukhus som utförde vilken behandling.

Allt för att de som jobbade på VGR, skulle göra en massa indragningar, som då fungerade väldigt dåligt. Dessvärre verkar det nu, så många år efter införandet av VGR, inte fungera riktigt ändå. Vad gör dessa personer, som med åren blivit fler och fler, för att göra sjukvården och våra sjukhus riktigt fungerande?

Det skulle många med mig, väldigt gärna vilja ha reda på. Gärna en minutiös redogörelse, där det framgår vad de planerat för sjukhusvården i vårt område för alla dess enheter.

Trött på VGR:s görande sen många år tillbaka