Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Västtrafik följer inte rekommendationerna!

Var nyss i kontakt med Västtrafik, då jag undrade om det gick att pausa mitt periodkort då jag inte känner mig riktigt kry (hostar, huvudvärk med mera).

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det senaste på folkhälsomyndighetens sida är ju att man då ska undvika kollektivtrafiken.

Men Västtrafik ser mera på vad som är bäst ekonomiskt för dem, och inte på att begränsa smittspridningen (som folk kan avlida av). Skulle dock kunna gå att pausa om man har läkarintyg på att man testats positivt för coronaviruset.

Jag vet dock inte om man kan åka och få testas då jag själv inte tillhör riskgruppen. Tycker detta är mycket dåligt av dem i dessa tider som råder just nu.

Jag anser att Västtrafik inte följer folkhälsomyndighetens rekommendationer som dom skriver att dom gör på sin egen facebooksida. Där står just nu följande: I nuläget finns inga rekommendationer att man ska undvika kollektivtrafiken.

På folkhälsomyndighetens sida står: Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra. Mycket dåligt av dem.

Henric

Svar direkt:

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Vi följer utvecklingen och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger noga.

Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion. Än så länge fungerar kollektivtrafiken som den ska och därför har vi, utifrån hur det ser ut idag, inte gjort några ändringar i våra köpvillkor. Folkhälsomyndigheten har gjort bedömningen att det fortfarande är viktigt att kollektivtrafiken fungerar så att man kan ta sig till arbete, sjukvård och skola. Det är dock viktigt, som du nämner, att du stannar hemma om du känner dig sjuk.

Våra ordinarie köpvillkor gäller så länge vår tjänst fungerar som den ska. Normalt sett när man är sjuk eller sjukskriven så får man inte heller biljetter återbetalda. Om vår tjänst och vårt trafikutbud skulle förändras avsevärt framöver kan vi hamna i ett annat läge där återköp blir aktuella, men det handlar då om större förändringar i trafiken som gör att man inte längre kan resa som vanligt.

Situationen ändrar sig dag för dag, om direktiven kring kollektivtrafiken skulle förändras kommer vi att följa dem.

Alice Roman, Västtrafik