Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Anders Wiklund/TT
Bild: Anders Wiklund/TT

Våld mot kvinnor och flickor leder ibland till dödsfall

Bilbränder är allvarliga brott som skapar otrygghet och bestörtning. Bra att politiker kräver åtgärder och vill ta krafttag.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

”Många Trollhättebor känner, liksom jag, att nu får det vara nog. Det här har gått överstyr totalt”, säger till exempel oppositionsrådet Peter Eriksson i TTELA.

Man skulle önska att upprördheten var lika stor när det gäller misshandel, våldtäkter och sexualbrott mot främst flickor och kvinnor, något som man dagligen kan läsa om i tidningen. Att någon slog näven i bordet och krävde krafttag för att få slut på dessa vidriga brott.

Många flickor och kvinnor känner sig otrygga, tycker att nu får det vara nog och att det för länge sedan har gått överstyr totalt.

Bilar är dyra, fina saker. Det är fruktansvärt om de blir förstörda. Men bilar är trots allt bara saker och i de allra flesta fall kan ägaren få tillbaka pengar från försäkringsbolaget. Våldet mot kvinnor och flickor leder till att några blir ihjälslagna, för andra blir hela livet förstört. Här hjälper inga pengar i världen.

Lisbeth Bengtsson