Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Isabell Höjman/TT
Bild: Isabell Höjman/TT

Vår äldre - en del av samhället

Trollhättan gör så mycket bra för kommunen men jag vill ge dem ris för hur man hanterar våra äldre.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det finns äldre ensamma, med kroppar och kanske ett minne som börjar svikta. Varför byggs det inga trygghetsboende till de som vill flytta. De vill inte sitta ensamma och en del är ledsna. De vill flytta men nej inte i Trollhättan. Här låter vi våra äldre sitta ensamma med hemtjänsthjälp, flera gånger om dagen. Hur kan det ekonomiskt och logistiskt vara ett alternativ. Hur kan det gynna våra äldre. Som vanligt måste man vara frisk för att kunna be om saker.

Det som kan erbjudas måste de vara friska för att kunna be om. Hemmaboende med hemtjänst men du kan få åka på dagliga träffar som finns. Då ska du som gammal också ta dig till bussen för att kunna ta dig dit. Och var finns hållplatserna för att kunna ta sig dit. Hur tänker man här? Varför talar man inte om för de äldre vad som finns utan det får man reda på om någon frågar. Kanske kommunen skulle ha egna bussar som kan hämta upp dem som ska dit eftersom man inte tänker skaffa trygghetsboende till de som vill. Trollhättans kommun borde nog göra om och göra rätt. Visionen borde vara att ni vill jobba för de äldre. En stad som värnar om de äldre.

Tyvärr är det samhället i stort som inte tar hänsyn till våra äldre. Vi borde skämmas. Nytt är bra men det går för fort. Samhället ska moderniseras men vi kan inte ta bort det gamla. De äldre finns i vårt land.

Alla klarar inte det moderna. Kontantfritt samhälle, mobiltelefoner, bank-id, olika automater som inte tar emot kontanter. Det finns så mycket som är så svårt för våra äldre. Speciellt för dem som inte har någon som kan hjälpa dem.

Gör ont i mig när jag ser hur vi hanterar våra äldre