Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag förstår inte hur någon kan lägga sin röst på ett parti som SD. Om ni är förbannade och besvikna på vad som sker i Sverige är en röst på SD fel väg att gå, skriver insändarskribenten.
Jag förstår inte hur någon kan lägga sin röst på ett parti som SD. Om ni är förbannade och besvikna på vad som sker i Sverige är en röst på SD fel väg att gå, skriver insändarskribenten.

Vår trygghet skulle sakta men säkert raseras

När jag var liten var jag otroligt rädd för skogsbränder. Min inbillning var att hela världen skulle kunna brinna ner.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I dagens Sverige kan jag få samma känsla när jag ser hur extrema grupper utövar makt och även får makt. Politiskt tänker jag just nu på SD som sakta men säkert skaffat sig likasinnade i en stor skara. Jag förstår inte hur någon kan lägga sin röst på ett parti som SD. Om ni är förbannade och besvikna på vad som sker i Sverige är en röst på SD fel väg att gå. Långsiktigt är SD en katastrof för Sverige. Flera exempel på vad liknande politik innebär finns att studera just nu i Europa. Historiskt finns det hur mycket som helst att läsa om.

Min förhoppning är att ni som vilseletts med billiga, ofta felaktiga, förvridna påståenden, kommer till insikt och lämnar tankar som SD representerar. Mina farhågor är att om SD får mera makt och kommer i regeringsställning kommer Sverige degraderas sakta men säkert. Vår nuvarande trygghet som byggts upp genom årtionden skulle raseras sakta men säkert. Våra åsikter skulle inte längre kunna uttryckas fritt. Media skulle i stort vara politiskt styrda. Vem vill ha ett samhälle som detta. Unga människor bör läsa på hur det varit i Sverige. Det är inte så värst länge sedan allt var annorlunda och mycket, mycket sämre.

MOT