Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vård och äldreomsorg före rondellsmyckning?

Angående Trollhättans stads utlysta tävling om rondeller.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är ju ett fint drag av kommunen och låta kommuninvånarna komma till tals, men vi måste ju ställa oss frågan, har vi inte andra ekonomiska prioriteringar att tänka på i dagens aktuella situation. Utsmyckningar av rondeller är ju trevligt, men kommunen måste ju i första hand använda medborgarnas pengar till att förvalta samhällets viktigaste samhällsfunktioner.

Utsmyckning av rondeller i förhållande till att använda dessa pengar till vård och äldreomsorg måste prioriteras. Kommunen borde skämmas att lägga pengar på dessa saker när vårt samhälle går på knäna i alla led. Skärpning!

Kommunen har ansvar för att förvalta medborgarnas skattepengar. Inför tjänstemannaansvar.

Värnar om att förbättra välfärden

Svar direkt:

Just nu har vi en situation i samhället som vi aldrig tidigare mött och med det följer såklart tankar om vad som egentligen är viktigt.

Trollhättans stads uppdrag vilar, som alltid, på två ben: välfärd och samhällsutveckling. Båda är viktiga för att en kommun ska fungera och må bra. Att omsorgen ska fungera är en självklarhet. Men vi strävar också efter att så långt som möjligt, i den här speciella situationen, upprätthålla de andra delarna av stadens verksamhet.

Vi ser en framtid efter den här krisen och att satsa på att utveckla Trollhättan kan vara viktigare än någonsin just nu.

Vi behöver fortsätta arbeta för att skapa en attraktiv kommun för våra invånare och besökare att vilja vistas och bo i, det gynnar näringslivet och besöksnäringen – en annan del av samhället som har det extremt tufft nu. När näringslivet mår bra i Trollhättan så gynnar det också välfärden, därför behöver vi både ha en fungerande välfärd och fortsätta utveckla staden och samhället vi lever i.

Johan Bengtsson,

samhällsbyggnadschef Trollhättans stad