Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/1

Vården måste bli mer tillgänglig för elöverkänsliga

Nu har Västra Götalandsregionen HSNÖ utrett hur elöverkänsliga ska få tillgänglighet inom sjukvården. Vi är positiva till att man nu ämnar se till att svårt elöverkänsliga (ca 3000 personer enligt VG-regionens beräkning) ska kunna få så kallad mobil närvård i hemmet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Men det räcker inte, eftersom till exempel avancerade operationer och undersökningar knappast kan genomföras i ett hem. Svårt elöverkänsliga måste vid behov kunna tas emot på vårdinrättningar.

Dessutom undrar vi hur VG-regionen menar att de ca 27 000 som beräknas vara lindrigare drabbade också ska få sin vård genom hembesök av läkare och annan vårdpersonal? Ett sätt som redan prövats är att stänga av trådlöst nätverk och annan störande utrustning efter ordinarie arbetstid. Att sektioner Wi-Fi så att en del av vårdinrättningen kan anpassar och bli tillgänglig är ett annat alternativ.

Vi ser framemot en fortsatt dialog och att de riktlinjer som Europeiska Akademin för miljömedicin sammanställt utifrån aktuell forskning börjar tillämpas inom regionen.

Elöverkänsligas förening i Västra Götaland