Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kalle Pettersson
Bild: Kalle Pettersson

Vårdförslagens innehåll måste värderas

Läser SD regionråds insändare kring vårdfrågorna. Här tas upp det faktum att personalstyrkan är för liten i den offentliga vården och ett förslag på lösning.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Att hyra in från privata vårdbolag, endast tillfälligt poängteras, och för särskilda uppdrag i offentlig vårdorganisation. Denna lösning är, det måste sägas, en av de mest konstruktiva som framkommit. Liksom tanken att försöken till heltäckning av personal i offentlig vård inte går att ordna utan hjälp utifrån. Detta borde övriga partier ta in och lyssna på, liksom vi väljare bör notera förslaget inför valet.

Så kommer, en mindre bra lösning? Den kring ett nationellt vårdbehov där regionerna kan ”hjälpa varandra”, det vill säga förflytta vårdbehövande till vilken region som har ledig tid. Här måste vi väljare ta oss i akt. Är det ett till fullo bra förslag? Har vi i VG-regionen på så vis möjlighet att utnyttja till exempel Halland eller Örebro län? Boende i Värmland resa till VG-regionen? Ska inte hela Sverige ha god tillgång på vård i närområdet? Om detta förslag ska ha någon grund att stå på måste motkravet från väljarna vara att primärvården byggs ut på alla orter.

Den slutliga frågan, för var och en, är ifall SD är ett val att välja, eller inte, men klart är att vårdförslagen, från alla partier, måste övervägas och dess innehåll noga värderas innan vi går till valurnorna.

Väljare i VG regionen