Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vårt fokus är jämlik vård – även för dalslänningarna

Vi socialdemokrater kommer inte att medverka till att sjukvården i Dalsland försämras!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi ställer inte upp på att jämlikheten i vården ska minska – vi vill att den ska öka. Därför är det glädjande att en majoritet av ledamöterna i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden röstade enligt Socialdemokraternas förslag när frågan om en nattjour i Dalsland var uppe för beslut på den senaste nämnden. Till skillnad mot den styrande minoriteten som ville stänga jouren så är vår bestämda uppfattning för att säkerställa en nära vård i Dalsland:

*Att öppettider på nattjouren ska vara oförändrade

*Att förvaltningen ges i uppdrag att upphandla nattjour enligt nuvarande avtal

*Att finansieringen ska beaktas i budgetarbetet.

Återigen visar den styrande minoriteten bestående av M, C, L och Mp att man vänder landsbygden och dalslänningarna ryggen. Och en lokal politisk dialog inför nämndsmötet har helt lyst med sin frånvaro. Tycker inte de lokala borgerliga politikerna längre att en nattjour i Dalsland är befogad, eller varför denna tystnad?

För Socialdemokraterna

Per Eriksson, Bengtsfors, Per-Erik Norlin, Dals-Ed, Ulla Börjesson, Färgelanda, Michael Melby, Mellerud, Michael Karlsson, Åmå, Annica Erlandsson, Hälso- och sjukvårdsnämnden Norra