Vårt pensionssystem PPM är totalt kass om du arbetat i en låglönebransch

Däremot är en riksdags-politikers pension mycket god, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Svenska löntagare har världens sämsta pensionssystem”.

(Du skriver till signaturen ”Ska svenskar arbeta tills de dör” och att jag bör hellre intressera mig för att uppmärksamma alla blivande pensionärer om PPM-systemet och dess brister. Det är betydligt mer konstruktivt än att jämföra med Frankrikes pensionsålder och riksdagspolitikernas villkor.)

Det är ju just det jag gör bäste Robert. Vet inte hur gammal du är, men vårt nuvarande pensionssystem PPM är totalt kass om du arbetat i en låglönebransch. Däremot är en riksdags-politikers pension mycket god. Infrastrukturminister Ulrica Messing (S) fick inkomstgaranti /statsrådspension 2007 inte ens fyllda 40 år av statsminister Göran Persson, trots att lagen ändrades 2005 till 50 år? Ny lagändring 2016 pensionsåldern ändrades till 61 år och varit statsråd i minst sex år. Varför måste svenska arbetstagare arbeta till 67 års ålder och de franska arbetstagarna strejkar nu för att behålla 62 år? Är Pensionsgruppen relevant att fastställa de svenska pensionerna då inte alla Sveriges riksdagspartier är representerade?

ANNONS

Pensionerna är i Frankrike 15 procent av bruttonationalprodukten (BNP) och i Sverige 7,6 procent tycker du det är rättvist? Tycker du också att det helt okej att svenska arbetstagare som arbetat i 40 + år och som startat dagen klockan 07.00 och som arbetat i en låglönebransch får en pension som är löjligt liten och sämst i Norden?

Jag är inte politisk aktiv, men jag får väl trots det, kritisera den nuvarande ordningen eller hur?

Ska svenskar arbeta tills de dör?

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS